Trash the Dress

Trash the DressTrash the DressTrash the DressTrash the DressTrash the DressTrashthedress3.jpgTrashthedress4.jpgTrashthedress5.jpgTrashthedress6.jpg
”Trash the Dress”  Wedding Photography with Yohanna Idha and Andreas Vaehi.
Photo: Pierre Pocs
Location assistant: Emma Johansson

Trash the Dress

Trash the Dress är ett relativt nytt koncept, i alla fall i Sverige, där brudparet efter sitt bröllop väljer att göra en fotografering där de inte behöver vara lika rädda för att smutsa ned sin klänning eller smoking  som på själva bröllopsdagen. Jag tycker dock att namnet är lite missvisande, då ordet ”Trash” (förstöra) oftast skrämmer många brudpar som först tycker att det blir häftigt med kreativa och annorlunda bröllopsporträtt men som sedan tvekar och tror att det bara blir aska kvar av deras kära plagg.  Om man nu inte går till extremen med en fotoidé och väljer att elda upp klänningen på bild så är det oftast inte mer än att man på sin höjd kan behöva kemtvätta sin klänning efter en Trash the Dress– fotografering. Nu är dessa bilder ändå extrema då Yohanna själv ville avsluta vår fotosession i vattnet, men ofta så kan det räcka med att man törs ta sig till platser och gör poser som man gärna avstår på bröllopsdagen. Ute på ett fält, i skogen, klättra upp på en höjd, sitta ned, ligga ned.

Anledningarna till att jag absolut tycker att det här är en fotografering brudpar bör göra är följande. På själva bröllopsdagen är brudparet fokuserade på så mycket annat än att det ska bli bra bilder; de är rädda för att smutsa ner klänningen och skorna innan kyrkan, festen osv. Tiden är ofta väldigt begränsad och  man har inte tid att prova olika locations/platser där kläderna verkligen poppar fram.

Den största anledningen till att jag tycker om detta koncept är att traditionellt så tar man några kort under max en timme och efter bröllopsdagen hängs klänningen undan i en garderob för att knappt se dagens ljus mer och bröllopsporträtten hamnar i ett album. Om man i stället tar riktigt snygga bilder som sticker ut så hänger klänningen ofta på en tavla på väggen i stället där man ser den varje dag.

Skådespelerskan Yohanna Idha, aktuell i Elsas Värld på TV3 Play och Guldbaggenominerad, gifte sig med sin Andreas i somras och hade redan väldigt vackra bilder från sin bröllopsdag tagna av en annan duktig fotograf. Men vi passade på att genomföra en Trash the Dress-fotografering för att brudparet skulle få bilder som de aldrig hade kunnat ta på sin bröllopsdag. Efter att stått på en brygga, i en skog, i en hage och efter att Yohanna blivit avkastad från en häst, sa hon att hon vill gå ner i vattnet med sin klänning. Inte en enda gång klagade Yohanna på att det var kallt, trots att det var en kylig dag i november. Vilken hjälte! Och resultatet blev helt fantastiska bilder från denna dag.

Tidigare bilder jag tagit på Yohanna och Andreas hittar ni här.

Pin It
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Share on LinkedIn
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)
This entry was posted in Bröllop, Foto and tagged , , , , , .
  • Anneli – A’la Foto

    Helt fantastiska bilder de i färg! Både i skogen och i vattnet! Och att hon vågar sig ner i vattnet och inte ser ett dugg frusen är ett under! RIktigt bra jobbat av er båda!!

  • Anneli – A’la Foto

    Nu måste jag testa hur jag får med bloggadressen i denna svårkommenterade blogg! Jag vet inte hur man göra så kan du förklara det för mig tack! 🙂